Een initiatief van:
D

Duurzaam

O

Ondernemend

E

Energiek

Onze ambitie

“Samen de omgeving goed nalaten voor volgende generaties en onze rol pakken in het klimaatakkoord. Daarom willen we, moeten we, het aandeel CO2-uitstoot van het bedrijfsleven serieus verminderen.”

"De samenwerking en activiteiten binnen DOE versnellen de verduurzaming van bedrijfspanden, processen en de bedrijfsomgeving, o.a. door goede voorbeelden een podium te geven zodat collega-ondernemers geïnspireerd worden. Niet denken maar DOEn!"
Jos van Asten

Platform Ondernemend Meierijstad

“Vanuit onze coöperatieve mentaliteit zoeken we naar oplossingen waarvan iedereen beter wordt. Zo is onze ambitie om huisbankier van de energietransitie te zijn. Zo maken we samen met onze klanten de wereld een beetje beter.”
Tatjana Schreuder

Coöperatief Directeur Rabobank

“Het bedrijfsleven is een van de belangrijke partners om de duurzaamheidsambities van Meierijstad waar te maken. Er wordt al hard aan gewerkt, en met DOE willen we samen gericht stappen voorwaarts zetten.”
Harry van Rooijen

wethouder infrastructuur, duurzaamheid en winkelcentra

?

Waarom DOE?

Het wereldwijde klimaatakkoord is omgezet naar lokale doelen voor Meierijstad. En het is urgent. Want in Meierijstad moeten we over goed 8 jaar al 49% minder CO2 uitstoten. En in 2050 zelfs 95%. Daar zijn we samen verantwoordelijk voor! Alle kleine beetjes helpen en met elkaar kunnen we meer. Daarom hebben de gemeente Meierijstad, POM en Rabobank DOE opgericht. Om hiermee ondernemers in Meierijstad te helpen.

Goed voor je portemonnee

Duurzame keuzes zijn goed voor het milieu en voor de toekomst. Maar heel vaak ook gewoon goed voor je portemonnee. Maak slimme keuzes en je investeringen betalen zich terug. Sneller dan je wellicht denkt.

Goed voor het milieu

Werken om te leven of leven om te werken? We ondernemen met een missie en een doel. En bijdragen aan het milieu hoort daar ook bij.

Goed voor de volgende generatie

Ondernemen is vooruitzien, langetermijndenken. Ook verantwoording nemen hoort bij ondernemen. En dus zorgen we natuurlijk ook voor de generatie na ons.