“De wereld wat langer laten bestaan”

Mariëlle en Monique

interior for tomorrow
Alle oplossingen

"Duurzaamheid in interieurs, ook bij bedrijven!"

De wereld wat langer laten bestaan

Aan het woord zijn Mariëlle en Monique, eigenaren van interior for tomorrow. Gevestigd in Breda en Sint-Oedenrode. Met hun bedrijf zorgen zij voor duurzaamheid in interieurs. Ook bij bedrijven!

Jaren terug zag je in de bouw al dat ze bezig waren met duurzaamheid. Huizen en panden werden en worden steeds vaker duurzamer gebouwd. Maar het interieur liep daar lang op achter. Mariëlle en Monique zagen dat gebeuren en vonden dat een gemiste kans. “We hebben kinderen en willen alleen daarom al dat de wereld wat langer kan bestaan. Er is meer dan alleen energie besparen als het om het klimaat gaat. En daarom wilden we ons met interieurs ook sterk gaan maken voor duurzaamheid. Zo werd interior for tomorrow geboren.”

Duurzame interieurs

“Als je als bedrijf je interieur gaat wijzigen dan loont het ook om dit duurzaam in te steken. Sommige bedrijven zijn daar zelf al mee bezig. Omdat ze zelf ook duurzame spullen verkopen bijvoorbeeld. Of bedrijven die vanuit hun corebusiness sowieso al veel met verduurzaming en circulariteit bezig zijn. Maar ook bij andere bedrijven kan het heel mooi toegepast worden. Want het hoeft zeer zeker niet altijd duurder te zijn.”


IMG 5193

Interieur ecomobiel Meierijstad

Behoud wat kan

“Zomaar alles eruit en alleen maar nieuwe spullen kopen is niet meer van deze tijd. Onnodig en duur. We kijken eerst goed welke spullen of materialen je nog kunt gebruiken. Wat is nog goed. Wat past eventueel nog in het nieuwe interieur. Eventueel opnieuw gestoffeerd of met een likje verf. Zo bepalen we wat we nog hergebruiken en wat weg kan. En ook bij producten die weg kunnen kijken we of dat duurzaam kan. Soms nemen producenten het terug. En anders kan het vaak naar een kringloop.”

Nieuwe producten

“En dan gaan we voor de rest op zoek naar duurzame meubels en materialen. We kijken dan naar hoe lang die nieuwe producten meegaan. Waar is het van gemaakt? Waar komt het vandaan en kan het later weer gerecycled worden. Dat soort vragen. We letten erop dat producten weinig schade veroorzaken. Dat ze op een duurzame manier zijn geproduceerd bijvoorbeeld. Maar we adviseren ook steeds vaker refurbished meubels en materialen, tweedehands hout en reeds gebruikte meubelpanelen. Gelukkig is daar ook steeds meer aanbod in. Dus het interieur kan op deze manier nog steeds zeker zo mooi worden.”

E3 D10999 BB38 48 E4 AC63 E6 AD49 B04 E9 C 1 105 c

Duurzame lifestylewinkel LOYA in Breda (Foto: Het Communicatiemeisje)

Maatwerk

“We stemmen altijd met bedrijven af hoe ver ze willen gaan. Want zoeken naar tweedehands meubels kost bijvoorbeeld wel wat meer tijd. Zodra bedrijven zich bewust zijn van deze mogelijkheden zijn ze eigenlijk altijd positief verrast en enthousiast! Voor een particuliere woning is het al net wat langer ingeburgerd. Het vaker meubels opknappen en gebruik van natuurlijke, duurzamere materialen. En dat op een gave manier met een heel tof interieur als gevolg. Maar natuurlijk kun je dit in een zakelijk interieur ook goed toepassen. Zeker aangezien veel kantoortuinen ook steeds meer een informelere en gezelligere uitstraling krijgen. Want daarin voelen mensen zich meer thuis en blijken ze productiever te zijn. Al met al mooie kansen met mooie interieurs!”