Klimaatadaptie
Deze week verscheen een nieuw rapport van KNMI over het klimaat; “Klimaatsignaal ‘21”. Met daarin uitgebreide, interessante informatie over de opwarming van de aarde. En antwoord op de vraag hoe het staat met het klimaat in Nederland. Lees hier het rapport. (Vanaf pagina 38, hoofdstukken 6 en 7)

Zelf iets doen?
Wat kun jij zelf doen om te anticiperen op de gevolgen? Op klimaatadaptiebrabant.nl zie je concrete voorbeelden met impact, kosten en mate van toepasbaarheid. Deze maatregelen zorgen niet alleen voor een toekomstbestendig pand, maar heeft óók positieve gevolgen op je energiehuishouding. Zo zorgt groen vaak voor betere isolatie, waardoor warmte in de winter beter vastgehouden wordt en in de zomer beter afgestoten kan worden. Een groen extensief dak in combinatie met zonnepanelen zorgt tevens voor een 15% hoger rendement van je installatie.

Subsidie
Het waterschap Aa en Maas biedt MKB-ondernemers in Meierijstad tevens een subsidie om hiermee aan de slag te gaan. Dit gaat om 45% van het bedrag tot 7.500 Euro. Nog een reden om het de doen dus!