Dagelijks staan de kranten er vol van: ondernemers die het hoofd niet of nauwelijks boven water kunnen houden door de hoge energieprijzen. Veel ondernemers zetten stappen op het gebied van verduurzaming, maar het levert het meeste op als op energieverbruik wordt bespaard. Tijdens de duurzaamheidsbijeenkomst op 16 september proefden we al een grote bereidwilligheid van ondernemers om elkaar te helpen. Daarin zit ook een deel van de oplossing: ondernemers helpen ondernemers.

Stel jouw hulpvraag en wij zoeken naar oplossingen
We stellen de hulpvraag van ondernemers centraal: Hoe kan ik per direct energie besparen? Wat zijn alternatieven voor mijn grote koeling? Waar zit energieverlies dat ik niet in de gaten heb? Zomaar enkele voorbeelden.

En dan? Op basis van die hulpvraag, gaan we binnen ons netwerk van bijna 900 ondernemers in Meierijstad op zoek naar mensen die jou willen helpen. Op korte termijn komen 4-12 collega-ondernemers bij jou in het bedrijf op bezoek. Je legt je uitdagingen uit, geeft een rondleiding door het bedrijf, geeft inzicht in energiekosten en vervolgens gaan de collega-ondernemers met jou aan de slag om tot concrete oplossingen te komen, waardoor de volgende dag al kosten worden bespaard.

Dus: Als jij je hulpvraag op het gebied van energiebesparing stelt via jos@pom.nl, zorgen wij voor kennis en kostenbesparingen door inzet van collega-ondernemers.