Succesvolle duurzaamheidsbijeenkomst

Vandaag was het zover, de duurzaamheidsbijeenkomst voor ondernemend Meierijstad. Jos van Asten verwelkomde de ruim 75 aanwezige ondernemers. Hij nam, ondersteunt met een filmpje, de aanwezigen nog eens mee in het doel van DOE: inspireren en enthousiasmeren om met elkaar aan de slag te gaan. En we zijn met elkaar aan de slag. Erg fijn om dit vandaag bij Actemium te mogen doen.

Vervolgens beantwoordden Tatjana Schreuder, Menno Roozendaal en Herman Molenaar diverse vragen over het belang van de energietransitie. Het eerste deel van deze bijeenkomst werd vervolgens gevuld met enkele sprekers:

  • Wouter Boelens en Kyle Koenraadt van Scholt Energy. Zij informeerden ons over de extreme marktomstandigheden en de ontwikkelingen van de energiemarkt.
  • Pieter Minnee vertelde over de ruim 60 energiescans die hij in de afgelopen 1,5 jaar afnam in Meierijstad. En tot welke goede inzichten en tips deze hebben geleid.
  • Thijs en Ruud Alofs van groenbezorgen.nl vertelden inspirerend. Over hoe zij met hun groene peloton zorgen dat er met veel minder auto’s in de bebouwde kom de pakketbezorging in Meierijstad ook kan.
  • Jan Zwanenberg sloot de sessies af met het verhaal van Primabad. En met de tip om vooral de dingen samen aan te pakken.

In het tweede deel werd de groep opgesplitst. Het ene deel kreeg nog meer info van diverse bedrijven over toepassingen die helpen bij verduurzamen.

  • Manon Schouten en Interpols en Geert-Jan Derksen van Joosten Ecodak – groene daken
  • Geert Thijssen van Van Dorp installaties
  • Pieter-Jan van der Salm van Autarco

En het andere deel van de groep werd rondgeleid in het EduLab van Actemium. Interessant om te zien en horen wat ze daar allemaal doen!

Wil je hier nog meer over weten? Of wat jij met jouw bedrijf kan doen? Neem dan contact met ons op via info@pom.nl.

Presentatie en bijlagen
Bekijk hier de presentatie met daarbij de brochure zonnepanelen, de preventiekaart zonnepanelen en de informatie "verduurzamen in relatie tot verzekeren".

DSC09748
DSC09752
DSC09750
DSC09758
DSC09762
DSC09765
DSC09782
DSC09769