Duurzaam ondernemen, DOE jij mee?

“Hard werken en volop bezig zijn met je corebusiness. Dat is waar de meeste ondernemers druk mee zijn. Tijd maken voor duurzaamheid valt niet mee. Geen tijd, te complex, te veel aanbieders en vaak het idee dat duurzame keuzes duurder zijn.” Jos van Asten, Platform Ondernemend Meierijstad vertelt: “Gelukkig is er DOE, om ondernemers in Meierijstad te helpen.”

Jos vervolgt: “Europees is er een klimaatakkoord. Waar we ook als Meierijstad aan meedoen. Moeten doen. En willen doen. Want je wilt toch ook een fatsoenlijke omgeving achterlaten, waar het prettig wonen, werken, leren en leven is? Duurzaam ondernemen is goed voor het milieu en de toekomst. En ook voor je portemonnee en je bedrijf! Wij, POM, gemeente Meierijstad en Rabobank, geloven dat het kan, zeker als we het samen doen. Daarom hebben we DOE in het leven geroepen. Om ondernemers in Meierijstad te inspireren en ondersteunen.”

“Met de energiescan kun je direct besparen”


Al aardig bezig!

Gelukkig gebeurt er al heel veel op het gebied van duurzaamheid vanuit ondernemerszijde, vertelt Jos. “Meer dan 20% van alle bedrijfsdaken in de gemeente Meierijstad zijn al voorzien van zonnepanelen, vrijwel elk nieuw opgeleverd pand voldoet aan hoge duurzaamheidseisen en bij elke nieuwe investering worden duurzame keuzes overwogen en gemaakt. Daarnaast zijn bedrijven bezig met elektrificatie van transport, windenergie, waterstof, hergebruik van restwarmte, etc. En meer dan 40 MKB ondernemingen hebben vorig jaar gebruik gemaakt van onze gratis energiescan!”

De energie- en klimaatscan
“De meest eenvoudige manier om te besparen is minder gebruiken. En onze energiescan geeft inzicht in hoeveel je waarmee verbruikt. Ook zie je een vergelijking t.o.v. het gemiddelde van de branche. Er volgt een overzicht van maatregelen die je toe kunt passen. Met daarbij een indicatie van de investering, de besparing én de terugverdientijd. De scan kost je niets, alleen tijd, en levert je dus handige informatie op die direct helpt bij het besparen van energie en/of verduurzamen van je bedrijf en omgeving. Meer informatie en interessante verhalen van collega-ondernemers lees je op www.doemeierijstad.nl”

Lees het volledige artikel in de Bedrijvig Meierijstad hier op pagina 43.