13 dec

De 900 bomen van POM

Vanuit duurzaamheidsoverwegingen én omdat de nieuwjaarsreceptie 2021 niet doorging, hebben wij 900 bomen laten planten. Eén voor elke aangesloten ondernemer bij POM. Maar hoe gaat het nou met “onze” boompjes?

Afgelopen plantseizoen zijn op voormalig agrarische gronden inheemse boomsoorten aangeplant die kenmerkend zijn voor leembossen, zoals de haagbeuk, winterlinde, zomerlinde en de fladderiep. Het gaat gelukkig goed met de jonge aanplant. Het overlevingspercentage is hier meer dan 99%! Slechts een klein aantal boompjes is beschadigd door reeën die de blaadjes eten of met hun gewei tegen de bast schuren.

In de gebieden waar geplant is, heeft ARK Natuur-ontwikkeling allerlei dode stammen en takken neergelegd. Dit dode hout zorgt ervoor dat het bossysteem versterkt wordt. Zo bieden takkenhopen schuil- en broedgelegenheid en zorgt de afbraak van organisch materiaal voor voedsel voor insecten en vogels. Deze ontwikkelingen en de groei van de boompjes zorgen voor een snelle toename van de biodiversiteit.

Lees hier de volledige projectupdate.