Duurzaamheidsbijeenkomst

Bij duurzaam ondernemen gaat het om de balans tussen de 3 p's: people, planet en profit. Duurzamer ondernemen is niet alleen noodzakelijk om ook volgende generaties een mooie toekomst te bieden, maar het biedt ook kansen en levert rendement op. Duurzaam ondernemen, wat 'moet'? Maar vooral ook, wat kun je zelf doen?

Daarom organiseren we op vrijdag 21 januari een duurzaamheidsbijeenkomst voor alle ondernemers in Meierijstad. Dit in samenwerking met BtB Sint Oedenrode, EBK Erp, ONS Schijndel en Ondernemend Veghel. Tijdens deze bijeenkomst geven we inzicht in nut en noodzaak van duurzaam ondernemen, maar besteden we ook aandacht aan praktische toepassingen, wet- en regelgeving en verhalen van lokale ondernemers.

Natuurlijk zullen we de dan geldende coronamaatregelen toepassen.

Deze bijeenkomst stond eerder gepland op vrijdag 19 november 2021. Maar vanwege coronamaatregelen is deze verzet naar vrijdag 21 januari 2022. Iedereen die zich aangemeld had voor de bijeenkomst in november heeft op 15 of 16 november een mail gehad van POM. Met de vraag of je wederom aan wilt melden voor de bijeenkomst in januari. Je kunt je dus aanmelden voor de bijeenkomst op 21 januari door een reply op díe mail. Of door hieronder het aanmeldformulier in te vullen.

Programma vrijdag 21 januari:

 • 07.30 uur: Inloop
 • 08.00 uur: Opening en welkom door de gemeente Meierijstad. De Dag van de Ondernemer. Aanleiding van deze bijeenkomst, agenda en Khahootquiz over duurzaamheid.
 • 08.30 - 08.50 uur: Presentatie "Wat houdt ons tegen" door Herman Molenaar (CFO Vanderlande en voorzitter POM) over de noodzaak van duurzaam ondernemen.
 • 08.50 - 09.10 uur: Wet- en regelgeving; wat moet er al? Door Leo van den Akker (ODBN)
 • 09.10 - 09.40 uur: Voorbeelden, toepassingen en subsidies:
  • Toepassingen en subsidies door Jeroen Bosma (CLOK)
  • Ondernemersverhalen / Best Pratices van Joris van den Bergh (Uitjesbazen) en Ton van den Oetelaar (Shinga Lacros)
 • 09.40 - 10.00 uur: Wat doen we nog meer? Tips & tricks en ruimte voor vragen.
 • 10.00: Afsluiting en einde netwerkmoment (10.30 uur)

Locatie: Noordkade
Toegang: gratis

Meld je nu aan voor dit evenement

Aanmelden kan tot en met 14 januari 2022
?

Waarom DOE?

Het wereldwijde klimaatakkoord is omgezet naar lokale doelen voor Meierijstad. En het is urgent. Want in Meierijstad moeten we over goed 8 jaar al 49% minder CO2 uitstoten. En in 2050 zelfs 95%. Daar zijn we samen verantwoordelijk voor! Alle kleine beetjes helpen en met elkaar kunnen we meer. Daarom hebben de gemeente Meierijstad, POM en Rabobank DOE opgericht. Om hiermee ondernemers in Meierijstad te helpen.

Goed voor je portemonnee

Duurzame keuzes zijn goed voor het milieu en voor de toekomst. Maar heel vaak ook gewoon goed voor je portemonnee. Maak slimme keuzes en je investeringen betalen zich terug. Sneller dan je wellicht denkt.

Goed voor het milieu

Werken om te leven of leven om te werken? We ondernemen met een missie en een doel. En bijdragen aan het milieu hoort daar ook bij.

Goed voor de volgende generatie

Ondernemen is vooruitzien, langetermijndenken. Ook verantwoording nemen hoort bij ondernemen. En dus zorgen we natuurlijk ook voor de generatie na ons.

Samen verduurzamen

Doe de gratis Energiescan

Er zijn geen addertjes onder het gras; het kost jou niets, alleen wat tijd. En het levert je inzichten en tips over de mogelijkheden bij jouw bedrijf op. Die zijn praktisch uitvoerbaar en er wordt rekening gehouden met terugverdientijd. Dus, DOE jij mee?