Duurzaamheidsbijeenkomst

Bij duurzaam ondernemen gaat het om de balans tussen de 3 p's: people, planet en profit. Duurzamer ondernemen is niet alleen noodzakelijk om ook volgende generaties een mooie toekomst te bieden, maar het biedt ook kansen en levert rendement op. Duurzaam ondernemen, wat 'moet'? Maar vooral ook, wat kun je zelf doen?

Daarom organiseren we in 2022 een duurzaamheidsbijeenkomst voor alle ondernemers in Meierijstad. Dit in samenwerking met BtB Sint Oedenrode, EBK Erp, ONS Schijndel en Ondernemend Veghel. Tijdens deze bijeenkomst geven we inzicht in nut en noodzaak van duurzaam ondernemen, maar besteden we ook aandacht aan praktische toepassingen, wet- en regelgeving en verhalen van lokale ondernemers.

Natuurlijk zullen we de dan geldende coronamaatregelen toepassen.

Deze bijeenkomst stond eerder gepland op vrijdag 19 november 2021 en later op 14 januari 2022. Maar vanwege coronamaatregelen is de bijeenkomst beide keren afgelast. Zodra er een nieuwe datum is zullen we dit via deze website en LinkedIn communiceren.

Aanmelding (tijdelijk) gesloten.

?

Waarom DOE?

Het wereldwijde klimaatakkoord is omgezet naar lokale doelen voor Meierijstad. En het is urgent. Want in Meierijstad moeten we over goed 8 jaar al 49% minder CO2 uitstoten. En in 2050 zelfs 95%. Daar zijn we samen verantwoordelijk voor! Alle kleine beetjes helpen en met elkaar kunnen we meer. Daarom hebben de gemeente Meierijstad, POM en Rabobank DOE opgericht. Om hiermee ondernemers in Meierijstad te helpen.

Goed voor je portemonnee

Duurzame keuzes zijn goed voor het milieu en voor de toekomst. Maar heel vaak ook gewoon goed voor je portemonnee. Maak slimme keuzes en je investeringen betalen zich terug. Sneller dan je wellicht denkt.

Goed voor het milieu

Werken om te leven of leven om te werken? We ondernemen met een missie en een doel. En bijdragen aan het milieu hoort daar ook bij.

Goed voor de volgende generatie

Ondernemen is vooruitzien, langetermijndenken. Ook verantwoording nemen hoort bij ondernemen. En dus zorgen we natuurlijk ook voor de generatie na ons.

Samen verduurzamen

Doe de gratis Energiescan

Helaas, momenteel kunnen we geen gratis energiescans meer aanbieden. We zijn bezig om dit alsnog te kunnen realiseren, maar zijn daarbij afhankelijk van beschikbaarheid en kosten. Op het moment dat we weer gratis scans aan kunnen bieden, vermelden we dat hier op deze website.

Er zijn geen addertjes onder het gras; het kost jou niets, alleen wat tijd. En het levert je inzichten en tips over de mogelijkheden bij jouw bedrijf op. Die zijn praktisch uitvoerbaar en er wordt rekening gehouden met terugverdientijd. Dus, DOE jij mee?